Zašto su IT liderima neophodne koučing veštine?

Zašto su IT liderima neophodne koučing veštine?

19/03/2021
  • kristina.cukovic
  • Blog, Vesti
  • Коментари су искључени на Zašto su IT liderima neophodne koučing veštine?

 

Razvoj tehnologije je sve brži tako da se od menažera u IT industriji očekuje veća agilnost. Prošla su vremena kada su su menadžeri bilo samo menadžeri. Danas se od njih očekuje da se razviju kao lideri i steknu koučing veštine kako bi bolje upravljali timovima i projektima.

 

Koučing veštine će vam omogućiti da rastete kao lider, razvijate svoje poslovne veštine a vaši rezultati će vas izdvojiti od drugih.

 

Mnogi IT profesionalci suočeni su sa izazovom protoka brzih odgovora i informacija. Moraju da razviju nove načine za vođenje projekata i timova koji su međusobno zavisni i zahtevaju saradnju i koordinaciju.

 

Koučing veštine koje će unaprediti
vaše performanse:

 

? Povežite svakog člana tima sa zajedničkim vrednostima

Kada počinjete novi projekat ili uvodite nove članove u tim, neophodno je da svakom pojedincu bude jasno zašto je važno to što radi i šta je njemu važno u tom procesu. Moraju se definisati vrednosti i principi rada. Tako će svaki pojedinac znati koja su očekivanja od njega i kako on doprinosi rezultatima. Koučing veštine vam omogućavaju da naučite svoj tim da se međusobno povezu i prevaziđu izazove bez vaše pomoći. Kada dođe do promena u poslu ili timu bićete sigurni da rezultati neće izostati.

 

? Umetnost slušanja

Uprkos važnosti komunikacionih veština ova će vam doneti bolje rezultate. Naučite da slušate. Mnogi ljudi ovo ne umeju. Čekaju da drugi završe izlaganje kako bi podelili svoje stavove. Kada pažljivo slušamo dobijamo relevantne informacije koje nam pomažu da izgradimo poverenje i bolje poslovne odnose sa sagovornikom.

Kako? Shvatićemo zašto je sagovornik upao u stanje stresa. Zašto nije završio zadatak na vreme i na kakve izazove nailazi. Pomoću informacija koje dobijete možete lakše doći do zaključka kako da unapredite performanse od tog momenta.

 

?Vežbajte fleksibilnost u liderskom stilu

Postoji mnogo različitih tipova ličnosti i generacija koje zajedno rade u današnjem IT okruženju. Odvojite vreme da investirate u učenje različitih stilova. Koučing veštine će vam omogućiti da prepoznate ko je osoba preko puta vas, na koji način komunicira i kako pristupa radnim zadacima. Kada prilagodite pristup svakom pojedincu produktivnost će se povećati zbog boljeg razumevanja i odnosa.

 

?Konflikti – šansa za unapređenje

Obučite timove da budu spremni na težak razgovor kako bi se konflikti rešili. Kada ih naučite konstruktivnom pristupu efikasnije će se nositi sa nesporazumima i biće ih manje. Sočavanje sa sukobom znači da moraju da budu spremni da ostave svoju „priču“ o situaciji i da potraže drugu perspektivu. Timovi moraju biti naučeni kako da traže nove načine rešavanja problema i da budu otvoreni za viđenje novih opcija i perspektiva.

 

?Odgovornost za rezultate

IT profesionalci neretko se fokusiraju na deo projekta koji razvijaju što može suziti izbore koji imaju pred sobom na nivou projekta. Vaš zadatak kao lidera jeste da im pomognete kako da sa neutralne pozicije sagledaju sve mogućnosti i otkriju nove opcije.

Napravite kratku reviziju rezultata – Šta je bilo dobro a šta nije? Kako može bolje i drugačije? U IT poslovima vreme i resursi igraju veliku ulogu pa ova aktivnost može napraviti pozitivan preokret u rezultatima.

 

Dopao vam se ovaj tekst? Želite da razvijete svoje liderske veštine i dođete do boljih performansi?

Saznajte kako, klikom na ovaj link 

lider