Trening „Umetnost i nauka koučinga“ zadovoljava zlatni standard u koučingu prema ICF-u već 20 godina

Trening „Umetnost i nauka koučinga“ zadovoljava zlatni standard u koučingu prema ICF-u već 20 godina

15/06/2023
  • atmadmin
  • Vesti
  • Коментари су искључени на Trening „Umetnost i nauka koučinga“ zadovoljava zlatni standard u koučingu prema ICF-u već 20 godina

Koučevi su profesionalci koji svojim klijentima pomažu da se okrenu od problema ka široj slici, da razumeju šta je ono što im je suštinski važno, a zatim i da definišu niz akcionih koraka koji će im pomoći da dođu korak po korak do željenih rezultata. 

Profesionalni kouč je neko ko deluje iz neutralne pozicije. Kao kompas koji usmerava klijenta na putu uspeha, dok klijent drži kormilo u rukama. 

Ukoliko želite da postanete jedan od najboljih koučeva u svetu, neophodno je da zadovoljite vrlo rigorozne uslove koje propisuje ICF, odnosno International Coaching Federation

Sa ponosom možemo da kažemo da će 15. septembra 2023. godine biti 20 godina kako kao Erickson nosimo zlatni standard kvaliteta u koučingu i razvijamo, dopunjujemo i nadograđujemo naše edukaciji kako bi se naši polaznici edukovali po najvišim svetskim standardima. 

Šta je ICF?

Međunarodna Koučing Federacija (ICF) je vodeća svetska organizacija za koučeve i koučing. ICF je posvećen unapređenju koučing profesije postavljanjem visokih standarda (ICF koučing kompetencija), obezbeđivanju nezavisnih sertifikata i izgradnji svetske mreže obučenih profesionalnih koučeva.

ICF i kontinuirano unapređenje koučing programa

Kako bi održao zlatni standard u koučingu, ICF kontinuirano unapređuje standarde po kojima akredituje programe, a Erickson koučing već 20 godina ide u korak sa tim promenama. 

S tim u vezi, ICF je nedavno pokrenuo novi model akreditacije sa namerom da dodatno unapredi i zameni postojeće ACSTH i ACTP akreditacije i dodatno podigne standarde kvaliteta u koučingu. 

 

Tranzicija od ACSTH do Level-a 1

Krajem 2022. godine, ICF je odobrio prelazak našeg Erickson Coach Accreditation programa (nekadašnji ACSTH) na novu akreditaciju, odnosno Level 1. U skladu sa novom akreditacijom i u často dugogodišnje saradnje sa ICF-om, odlučili smo da preimenujemo ovaj program u „The Art and Science of Coaching“ – Level 1. Ovo je program koji na vrlo brz način omogućava polaznicima da dođu do ICF-ACC akreditacije, ali im ne daje mogućnost da se prijave za PCC.

Tranzicija od ACTP do Level-a 2

Istovremeno, ICF je takođe odobrio prelazak našeg Erickson Coach Diploma programa (ACSTH ranije) na novu akreditaciju, odnosno Level 2. Takođe, inspirisani dugogodišnjom saradnjom sa ICF-om odlučili smo da preimenujemo program u „The Art and Science of Coaching“ – Level 2.

Level 2 predstavlja vrhunsku obuku za profesionalne koučeve koja nosi zlatni standard u koučingu i omogućava polaznicima našeg treninga da dođu i do ICF-ACC i do ICF-PCC akreditacije na najbrži i najkvalitetniji način.

Ovaj program uključuje 125 sati edukacije, 10 sati mentorskog rada kao i oralni assessment za PCC.

icf Picture 1