Timski koučing – radionica „Konflikti u timovima – prevencija i rešavanje“

Timski koučing – radionica „Konflikti u timovima – prevencija i rešavanje“

01/04/2019
  • atmadmin
  • Vesti
  • Коментари су искључени на Timski koučing – radionica „Konflikti u timovima – prevencija i rešavanje“
Ako ste tim lider ili menadžer,verovatno ste mnogo puta iskusili i pozitivne i negativne strane timskog rada.
Sjajno je kada članovi tima međusobno dobro sarađuju,funkcionišu, tim se razvija i daje dobre rezultate, međutim, to baš i nije uvek tako.

U timu se povremeno mogu pojaviti konflikti iz raznoraznih razloga: stres,dinamika posla,različiti tipovi ličnosti i sl. Negativni uticaji konflikta su ono na šta najčešče stavljamo fokus kada govorimo o ovoj temi. Pojava negativnih emocija – ljutnja, agresivnost, nekooperativnost, bezvoljnost, nezadovoljstvo, kao i njihovo prevladavanje u timskom okruženju, ubrzo mogu blokirati svaku dalju saradnju.

Međutim, konflikti se mogu posmatrati i sa pozitivne strane. Oni pomažu da se problemi sagledaju sa svih strana, da se raščlane sva moguća rešenja i na kraju se primene najbolja za datu situaciju. Konstruktivno rešenje konflikta obično prati porast uzajamnog razumevanja i otvorenosti među članovima tima, učvršćivanje međuljudskih odnosa, rast poverenja i stvaranje timske kohezije.

O tome koji su mogući načini i alati da konflikte u timu sprečimo i rešimo govorićemo na radionici „Konflikti u timovima-prevencija i rešavanje“ koja će biti održana 18. aprila 2019. godine sa početkom u 18h na adresi Bulevar kralja Aleksandra 219/II.
Teme koje ćemo pokriti tokom radionice:
Uloga i pozicija timskog kouča u rešavanju konflikata

RIDART model u rešavanju konflikata

Kako pronaći „tačku slaganja“ ?

Kako pokrenuti diskusiju ka rešenju?

Kako žablju perspektivu (zona problema) zameniti ptičijom (zona rešenja)?

Kako da se složimo da se ne slažemo?

Ko će biti Vaš trener?

Po zanimanju ICF-ACC profesionalni kouč, po srcu timski igrač. Takođe, Marija je profesionalni kouč i Erickson trener. Dugogodišnje iskustvo u radu sa ljudima Marija Branovački stekla je na poziciji Menadžera prodaje za Srbiju u globalnoj farmaceutskoj kompaniji Sanofi. Vodila je veliki broj projekata i radionica iz oblasti razvoja ljudi i timova. Biznis koučing je deo njenog svakodnevnog rada, a timski koučing oblast u kojoj se najviše pronalazi. Po formalnom obrazovanju je Doktor medicine – diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U kompaniji Atria Group na poziciji Sales&Development Managera, Marija vodi projekte razvoja zaposlenih u brojnim kompanijama u Srbiji i regionu , a oblast njene ekspertize je rad sa timovima i koučing sa pojedincima sa fokusom na razvoj potencijala , lični i profesionalni razvoj zaposlenih.

Radionica će biti održana u četvrtak 18. aprila u kompaniji Atria Group.
Prijavite se na radionicu!