Saveti uspešnih koučeva – Koučing TOP menadžmenta – glavni problemi i ciljevi Carla Benedetti

Saveti uspešnih koučeva – Koučing TOP menadžmenta – glavni problemi i ciljevi Carla Benedetti

02/08/2019
  • atmadmin
  • Blog
  • Коментари су искључени на Saveti uspešnih koučeva – Koučing TOP menadžmenta – glavni problemi i ciljevi Carla Benedetti

Kada radite sa tim liderima, tema je veoma često vođenje tima. Gotovo svako ko vodi tim se pita:

  • Kako da rešim konflikte? 
  • Kako da radim sa ljudima koji ne osećaju povezanost sa komapnijom (biznisom) ili projektom na kome rade?

Moglo bi se reći da je opšte pitanje koje je zajedničko svim menadžerima, bez obzira na veličinu kompanije, raspoloživost resursa i delatnost: „Kako da vodim svoj tim?“

Kako da koučujete menadžera koji želi da sazna kako da vodi svoj tim?

Zajedno sa osobom koju koučujete, najpre bi trebalo da prodiskutujete o tome da li želi da radi na sebi i svojim kompetencijama tim lidera ili želi da ovlada tehnikama koje će joj omogućiti da razvija članove svog tima.  Sa top menadžerima najčešće radim na razvoju strategija koje su povezane sa prethodno pomenutim ciljevima.

Ponekad su teme veoma lične, jer napredak u hijerarhijskoj lestvici kompanije često prati odgovornost, ali i osećaj usamljenosti. To je zato što menadžeri mnoge brige i probleme zbog svoje pozicije ne mogu da podele sa drugima. Iz tog razloga, neretko se dešava da su upravo razgovori sa top menadžerima i direktorima kompanija posvećeni temama iz privatnog života.

Savet za sve koučeve koji su na početku karijere

Ono što bih želela da podelim sa svim ljudima koji su na početku svoje koučing karijere je da ne bi trebalo da mnogo pažnje pridaju poslu kojim se njihov kouči bavi. Nije važno da li razgovarate sa top menadžerom, direktorom, profesorom, osobom iz prodaje ili marketinga. Na kraju dana, svi smo mi ljudi. To znači da će klijent (kouči) bez obzira na početnu temu sesije u nekom trenutku početi da govori o sebi, svojoj porodici ili drugim ličnijim temama. Samo se prepustite toku razgovora!