Postavljanje pitanja – pravilno i precizno

Postavljanje pitanja – pravilno i precizno

26/07/2019
  • anaradovanovic
  • Blog
  • Коментари су искључени на Postavljanje pitanja – pravilno i precizno

Pravilno i precizno postavljanje pitanja zaista pravi razliku! Prema ICF-u, najeminentnijem koučing akreditacionom telu u svetu, pravilno i precizno postavljanje pitanja predstavlja jednu od ključnih veština najboljih profesionalnih koučeva.

Međutim, moć pitanja nije rezervisana samo za profesionalne koučeve. Možete je primeniti u vođenju tima, prilikom motivisanja članova, u prodajnim pregovorima, ali i u razgovoru sa bliskim osobama.

 

#1 Zašto pravilno i precizno postavljanje pitanja pravi razliku?

Da li biste mogli da se prisetite razgovora koji vas je inspirisao i motivisao? Posle kog ste se osetili srećno i ispunjeno?

Verovatno se radi o razgovoru u kom ste imali utisak da sagovornik zaista ceni ono što govorite i važno mu je da zna na koji način razmišljate. Kao rezultat takvog razgovora dobili ste osećanje zadovoljstva i sreće. Zašto?

Kada nam neko postavi pitanje koje nas inspiriše naše telo počinje da luči hormon sreće, endorfin. Postanemo poletni i uzbuđeni i nastojimo da našem sagovorniku damo što sadržajniji i kvalitetniji odgovor. U procesu odgovaranja otvaramo um i razmišljamo kreativnije.

Razgovor-Zaposleni

Pravilno i precizno postavljanje pitanja pomaže ljudima da sagledaju širu sliku, podstiče ih i motiviše. Ukoliko želite da ostvarite konstruktivnu komunikaciju sa svakim sagovornikom, bilo da govorimo o poslovnom ili privatnom kontekstu, važno je da baš VI POSTANETE taj sagovornik koji postavljanjem pitanja motiviše i inspiriše.

Kako? 

 

#2 Preduslov za pravilno i precizno postavljanje pitanja je aktivno slušanje

Ove dve veštine jednostavno ne idu jedna bez druge. Dobar kouč mora ovladati obema, ukoliko želi da bude uspešan u svom poslu. Slično je i kada govorimo o primeni ovih koučing veština u menadžementu ili liderstvu.

Aktivno slušanje je preduslov za postavljanje pravih pitanja. Ono se ne odnosi samo na sadržaj, već i na položaj tela, mimiku i gestikulaciju sagovornika. Važno je da pažljivo posmatramo na koji način nam osoba govori. Da li je srećna, tužna, uznemirena? Kakva je njena emocija? Ukoliko budemo sagledali sve ove aspekte moći ćemo da izaberemo pravi trenutak u kom ćemo postaviti pitanje na pravi način.

Kakav je to „pravi način“?

 

#3 Snaga otvorenih pitanja

Nije važno samo postaviti pitanje, već postaviti pitanje koje motiviše i inspiriše. Iz tog razloga trebalo bi da nastojimo da postavljamo otvorena pitanja. Ona podstiču osobu da razmišlja i aktivira svoju kreativnost. Nasuprot otvorenim, odgovori na zatvorena pitanja limitirani su na „Da!“ ili „Ne!“ i daju osvrt na trenutnu ili prošlu situaciju. Otvorena pitanja okrenuta su ka budućnosti i rešenju.

Uzmimo za primer jednu vrlo čestu situaciju u poslovnom svetu. Zaposleni dolazi kod menadžera i postavlja sledeće pitanje:

„Klijent mi već treći put vraća ponudu. Ne mogu da se izborim sa ovim. Šta da radim.“

Ukoliko ste menadžer koji se našao u sličnoj situaciji sa svojim zaposlenima, imate samo dve opcije:

  • Scenario 1: „Uradi to tako i tako.“

 

  • Scenario 2: „Razumem sa kakvim se izazovom suočavaš. Evo, kada bi sada malo razmislio, da li bi mogao da mi kažeš šta je ono što naš klijent želi da postigne? Šta bi za njega bio najbolji ishod? Da li bismo mogli u tome da mu pomognemo? Na koji način?“

U prvom slučaju odgovorili ste na pitanje i rešili ste izazov, međutim to je samo kratkoročno dobro rešenje. Zašto? Potrošili ste vreme na situaciju koja se kontinuirano ponavlja, vaš zaposleni nije naučio i sledeći put kada bude imao sličan problem neće ga rešiti sam, već će se ponovo obratiti vama. Sa druge strane, postavljanje pitanja pravilno i precizno motivisaće vašeg zaposlenog da razmišlja i sam dođe do rešenja. To će značajno uticati na njegovo samopouzdanje i lični razvoj.

Baš kao što smo pomenuli na samom početku, pravilno i precizno postavljanje pitanja zaista pravi razliku!
Ukoliko želite da ovladate ovom veštinom i saznate kako da to znanje primenite u razvoju zaposlenih, pridružite nam se 6. avgusta na radionici „Koučing pristup u razvoju zaposlenih“. Vidimo se!

Razvoj ljudi-Zaposleni-HR

x
Saznajte više o treningu „Umetnost i nauka koučinga“!