Prva regionalna koučing konferencija je 05.03.2015. u beogradskom hotelu „Radisson Blu“ prvi put „donela“ široku diskusiju o mogućnostima primene, procesu i rezultatima koučinga, pred oko 120 učesnika.

Na uvodnom delu konferencije svoja koučing iskustva podelili su Marilyn Atkinson, jedna od najpoznatijih koučing stručnjaka na svetu, i Dejan Turk, izvršni direktor jedne od najuspešnijih telekomunikacionih kompanija u Srbiji – Vip mobile.

U drugom delu konferencije učesnici su imali priliku da kroz 6 interaktivnih radionica, koje su vodili priznati domaći i inostrani predavači, saznaju kakve rezultate je koučing postigao u svetu do sada, zbog čega je značajno pohađati profesionalne koučing edukacije da bi se uspešno bavili koučing biznisom i koji se sve alati koriste kao priprema za celokupni koučing proces.

Na panel diskusiji koja je usledila nakon radionica učesnici su imali priliku da čuju koučing iskustva iz prakse. O svojim koučing iskustvima govorili su predstavnici kompanija Vip mobile, Bambi, Puratos i Atria Group. Tema panel disukusije bila je da li je koučing trend ili put ka dugoročnom i održivom uspehu jedne organizacije. Panelisti su se složili da koučing metodologija predstavlja snažnu osnovu za poboljšanje organizacione kulture i rast efikasnosti poslovanja.

Sudeći po utiscima učesnika i po broju otvorenih tema za razmišljanje i diskusiju, izvesno je da će koučing konferencija postati tradicionalno mesto okupljanja za sve one koji veruju da je koučing održiva metodologija, primenjiva u gotovo svim oblastima života i posla.

Zahvaljujemo se još jednom generalnom sponzoru konferencije Vip mobile, partnerima konferencije Bambi i Rauch Srbija, medijskim parterima Blic24 sataBizlife021eKapijaNaxi Radio,Marketing mrežaRitam Grada, kao i Centru za strane jezike Neven.