NOVOGODIŠNJE PISMO OD MARILYN ATKINSON

NOVOGODIŠNJE PISMO OD MARILYN ATKINSON

24/01/2019
  • atmadmin
  • Vesti
  • Коментари су искључени на NOVOGODIŠNJE PISMO OD MARILYN ATKINSON
Za nekoliko dana ulazimo u novu 2019. godinu. Razmišljamo o novim ciljevima i trenucima koji nas očekuju u narednoj godini. Predstoji nam period ljubavi, praznika i darivanja. Osnivač Erickson Coaching International-a i najeminentniji stručnjak u oblasti koučinga, Marilyn Atkinson, želela je da svim sadašnjim i budućim koučevima pošalje snažnu prazničnu poruku:

“Dragi moji prijatelji, partneri, koučevi, svi vi koji ste deo događaja “The World Game”,

Želim vam svima srećne praznike!

Pred nama je period darivanja i ljubavi. Tokom proteklih godinu dana, imala sam tu čast i privilegiju da upoznam toliko vas. Erickson je po prvi put u ovoj godini sleteo na tlo Saudijske Arabije i Kenije. Imali smo priliku da zajedno radimo i razvijamo veštine od Džakarte i Kijeva, preko Rima do Kine!

Veoma se radujem našem najvećem susretu u 2019-oj godini, na obalama Sredozemnog mora, u Turskoj, u Antaliji. Tada ćemo još jednom zaigrati tu čuvenu svetsku igru. Na stotine nas. Koučevi, treneri, partneri iz svakog dela ove male planete okupiće se kako bismo još jednom uspostavili jasan strateški pravac i definisali korake za širenje koučing kulture u celom svetu.

Želim vam da praznike provedete divno, okruženi svojom porodicom i prijateljima. Da razmislite o onome šta želite. Da razmislite o ciljevima za narednu godinu. Šta je vaš prvi sledeći korak? Kao koučevi i treneri, postigli smo mnogo u proteklih 38 godina. Svakim novim razgovorom, učestvovali smo u razvoju ljudi i sveta. Svaka sesija bila je prilika da spoznamo sopstvenu svrhu i koliko je važno da pružamo podršku drugim ljudima. Mi, ljudi, ukoliko aktivno slušamo druge, imamo mogućnost da se povežemo na najdubljem mogućem nivou. Tada se možemo potpuno otvoriti drugima i otkriti svoj i tuđ puni potencijal. Potrebno je samo nekoliko trenutaka da otvorimo svoj um i počnemo da radimo sa nesvesnim.

Pogledajte oko sebe. Zar ne vidite ljude čija srca istinski žele da pronađu svoju najdublju svrhu. Da pronađu hrabrost i motivaju da ostvare svoje ciljeve.Ovo bi trebalo da bude osnovni pokretač za nas, koučeve i trenere. Mi znamo koliko je važno da razmišljamo izvan okvira, ne osvrćući se na ukorenjene navike. Koliko je važno da ne osuđujemo druge. Da druge usmerimo ka rešenju. Svet ne želi od nas da se razvijamo samo kao jedinka, kao pojedinci, već da se razvijemo u potpunosti kao celina. Naša hrabrost potrebna je kako bismo razvili unutrašnju mudrost.
Iz tog razloga važno je da ponekad zastanemo i shvatimo da su greške naše lekcije i da su deo naše prošlosti, a ne naše budućnosti. Zastanite i pogledajte svet oko sebe! Širom otvorite oči. Šta vidite? To će vam dati jasan odgovor na pitanje šta želite za sebe i druge u narednoj godini. Šta je ono po čemu ćete pamtiti 2019-u godinu? Vreme u 21. veku izuzetno brzo teče. Hajde da ovaj milenijum posvetimo ljudskom razvoju i širenju koučing kulture!

Uživajte u predstojećim praznicima. Odvojite vreme za sebe, svoju porodicu i prijatelje. Poklonite sebi najvredniji poklon – spoznaju šta je ono što u životu suštinski želite. Volite sebe i volite druge! To je moja iskrena želja svima vama,”

Marilyn Atkinson, Ph.D.
Founder of Erickson Coaching International