Na korak do sertifikacije – završen 3. modul treninga “Umetnost i nauka koučinga”

Na korak do sertifikacije – završen 3. modul treninga “Umetnost i nauka koučinga”

13/06/2022
  • kristina.cukovic
  • Slider Naslovna, Vesti
  • Коментари су искључени на Na korak do sertifikacije – završen 3. modul treninga “Umetnost i nauka koučinga”

 

U ovom delu treninga otkrivali smo vrednosti, učili zašto su važne i na koji način možemo da podstaknemo pojedinca da se poveže sa vrednostima koje su njemu važne.

 

Kroz 4 dana trećeg modula polaznici su kroz praktične vežbe i sesije odgovore sklapali u širu sliku i naučili koučing alate koje mogu koristiti u praksi.

 

Zašto su vrednosti važne i na šta treba da obratite pažnju?

 

Vrednosti klijenta deluju kao njegov “životni kompas” i usmeravaju klijenta ka njegovoj životnoj istini. Kada klijent poštuje i uvažava svoje vrednosti svakodnevno i dosledno ima subjektivni doživljaj dobrog i ispunjavajućeg života. Otkrivanje vrednosti je izuzetno korisno (a nekada čak i ključno) za uspešan koučing.

 

koučing vrednosti

 

Zašto je otkrivanje vrednosti relevantno?

  • Život je mnogo bogatiji od nečije “to do” liste. Otkrivanje vrednosti može da podrži klijenta u postizanju stanja veće jasnoće o tome šta je zaista vredno rada i truda u njegovom životu.
  • Otkrivanje vrednosti može biti izuzetno korisno u koučingu koji se tiče odnosa klijenta sa drugim ljudima ali i odnosa sa samim sobom.

Postavljanjem dubokih pitanja: “Zašto ja?” “Zašto ovo?” “Zašto sada?” ili “Šta je sledeće?”, gde nas “Zašto” vodi ka onome što je važno (a ne ka površinskim razlozima) može biti od velikog značaja za klijenta.

 

Na putu ličnog i profesionalnog razvoja, važno je od koga učite i ko vam je podrška na tom putu.

Ovo je jedinstvena prilika da učite od koučeva širom sveta, pa je tako učesnike kroz ovaj modul vodila Silvia Viola, Erickson Professional Coach, PCC.

koučing trening

 

Polaznicima ostaje još jedan modul „Završetak i zadovoljstvo“ koji će im zaokružiti celokupnu edukaciju ali može biti i početak puta za ICF akreditaciju.

 

 

Upis za 25. generaciju profesionalnih koučeva je u toku! Uz akreditovani trening „Umetnost i nauka koučinga“ spremni ste da započnete svoju karijeru profesionalnog kouča. Saznajte više o treningu koji se održava 22. septembra OVDE

koučing