Šta je life coaching?

Life coaching je posebno skrojen za pojedinca, i fokusiran je na celokupni životni uspeh i napredak. Life koučing usmerava ka akciji. Ovaj proces omogućuje pojedincu da sagleda gde je sada, a gde bi voleo da bude, i pomaže mu da premosti tu razliku. Podižući svest i ohrabrujući pojedinca da preuzme odgovornost za sopstveni život, life coaching podstiče pojedinca da probudi lične izazove i stigne i dalje nego što je ikada mogao i da zamisli.

Šta sve može biti tema life koučinga?

 • „Okružen sam izazovima već duže vreme ali nikako da počnem da ih rešavam.“
 •  „Trebalo bi da rešim jedan hitan i neodložan zadatak, ali ne znam odakle da počnem.“
 •  „OK mi je sve, ali bi moglo biti i bolje“.
 •  „Čini mi se da mi život prolazi u stalnim pokušajima da nešto sustignem.“
 •  „Život mi se svodi samo na posao, bez trunke zabave.“
 •  „Mislim da bi sve bilo sjajno samo kada bih imao novi posao.“ (ili kada bih mogao da smršam; da prodam svoju kuću, itd.)
 •  „Voleo bih da podelim svoje ideje sa nekim ko bi mi pružio podršku da ih sprovedem u dela.“
 •  „Osećam se izolovanim u svom poslu, ali nalazim da mi je teško da razgovaram sa kolegama jer bi to mogli da protumače kao znak slabosti.“
 •  „Krijem probleme koje imam u vezi, a ne mogu ih podeliti sa prijateljima i porodicom, jer bi mi to izgledalo kao nelojalnost prema partneru.“
 •  „Živim u kolotečini i osećam da nemam snage da se iz nje izvučem.“
 •  „Izgubio sam se i ne znam kuda dalje.“

Kako lajf kouč (life coaching) može pomoći pojedincu?

Ukoliko se pojedinac oseća negativno i nedostaje mu motivacija, kouč će mu pomoći da se suoči sa pretpostavkama i uverenjima koja mu ne dozvoljavaju da ide dalje i napreduje. Life coaching pruža klijentu prostor i vreme za analizu izazova i opcija kako bi mogao da napravi za njega najbolji izbor i ostvari svoje ciljeve.

Life coach ili lajf kouč može pomoći u testiranju ideja, kao što je biznis plan, šta staviti u prezentaciju, kako voditi uspešan razgovor za posao, kako pronaći novi hobi, kako najbrže implementirati novi fitnes režim. Lista je zaista beskonačna. Ukoliko pojedinac ima osećaj da je „izgubio kompas“, kouč će mu pomoći da se fokusira postavljajući mu veoma efektivne vežbe, osmišljene tako pomognu klijentu u identifikaciji onoga što bi volelo da ima, bude ili radi.

Ukoliko postoji konstantna sumnja u ono što pojedinac radi u životu,a razlozi nisu jasni, možda je uzrok tome odstupanje od sopstvenih vrednosti. Kouč pomaže u otkrivanju istinskih vrednosti pojedinca i pruža podršku u planiranju njihovog ostvarivanja.

Kako postati lajf kouč (life coach)?

Više informacija o tome kako da postanete Lajf kouč možete naći na našoj stranici Koucing trening.

Imate pitanja? Kontaktirajte nas:
Brojevi telefona:
+ 381 (0)11 4123 470
+ 381 (0)11 4123 410
Adresa:
Matice srpske 87a, Beograd, Srbija