– Vi ste tim lider ili menadžer koji se svakodnevno suočava sa konfliktima u okviru svog tima?
– Vodite tim koji ima savršene pojedince, ali nema rezultata?
– Primetili ste da neslaganja medju pojedincima značajno utiču na performanse tima?
Ova radionica je pravi izbor za Vas!

Zašto da dođete na radionicu „Konflikti u timovima – prevencija i rešavanje “?

Da li ste znali da menadžeri čak 20% svog vremena posvećuju rešavanju konflikata?

Složićete se da je vreme u svetu biznisa jedno od najkorisnijih resursa, te da bi trebalo nastojati da ovaj procenat svedemo na minimum.

Znamo sa kakvim se izazovima suočavate!

Ako ste tim lider ili menadžer, verovatno ste mnogo puta iskusili i pozitivne i negativne strane timskog rada.

Sjajno je kada članovi tima međusobno dobro sarađuju, funkcionišu, tim se razvija i daje dobre rezultate, međutim, to baš i nije uvek tako. U timu se gotovo svakodnevno mogu pojaviti konflikti iz raznoraznih razloga: stres, dinamika posla, različiti tipovi ličnosti koji imaju različitu percepciju i sl.

Negativni uticaji konflikta su ono na šta najčešče stavljamo fokus kada govorimo o ovoj temi. Pojava negativnih emocija – ljutnja, agresivnost, nekooperativnost, bezvoljnost, nezadovoljstvo, kao i njihovo prevladavanje u timskom okruženju, ubrzo mogu blokirati svaku dalju saradnju.

Kako da na konflikte ipak gledamo pozitivno?

Ukoliko im pravilno pristupimo, konflikti mogu pomoći da se problemi sagledaju sa svih strana, da se raščlane sva moguća rešenja i na kraju se primene najbolja za datu situaciju. Konstruktivno rešenje konflikta obično prati porast uzajamnog razumevanja i otvorenosti među članovima tima, učvršćivanje međuljudskih odnosa, rast poverenja i stvaranje timske kohezije.

Kako da naučite da uspešno upravljate konfliktima?

Erickson pristup fokusiran na rešenje,  je dokazana koučing metodologija koju su u toku proteklih 39 godina primenile mnoge uspešne kompanije sa liste Fortune 500 (jedna od njih je i kompanija Mercedes-Benz, a više o tome možete pročitati OVDE).

Istraživanja su pokazala da koučing dovodi do povećanja produktivnosti zaposlenih do 70%, bolje organizacije rada do 60% i veće timske efikasnosti do 51%.
Ukoliko želite da se upoznate sa ovom metodologijom i naučite kako da uspešno upravljate konfliktima pridružite nam se 24. septembra od 18 h na adresi Bulevar kralja Aleksandra 219/II.
Teme koje ćemo pokriti tokom radionice:
Uloga i pozicija timskog kouča u rešavanju konflikata

RIDART model u rešavanju konflikata

Kako pronaći „tačku slaganja“ ?

Kako pokrenuti diskusiju ka rešenju?

Kako žablju perspektivu (zona problema) zameniti ptičijom (zona rešenja)?

Kako da se složimo da se ne slažemo?

Ko će biti Vaš trener?

Po zanimanju ICF-ACC profesionalni kouč, po srcu timski igrač. Takođe, Marija je profesionalni kouč i Erickson trener. Dugogodišnje iskustvo u radu sa ljudima Marija Branovački stekla je na poziciji Menadžera prodaje za Srbiju u globalnoj farmaceutskoj kompaniji Sanofi. Vodila je veliki broj projekata i radionica iz oblasti razvoja ljudi i timova. Biznis koučing je deo njenog svakodnevnog rada, a timski koučing oblast u kojoj se najviše pronalazi. Po formalnom obrazovanju je Doktor medicine – diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U kompaniji Atria Group na poziciji Sales&Development Managera, Marija vodi projekte razvoja zaposlenih u brojnim kompanijama u Srbiji i regionu , a oblast njene ekspertize je rad sa timovima i koučing sa pojedincima sa fokusom na razvoj potencijala , lični i profesionalni razvoj zaposlenih.

Radionica će biti održana u četvrtak 24. septembra u kompaniji Atria Group.
Investicija u radionicu iznosi 1200 RSD
Važna napomena
Nećemo vam ponuditi brza rešenja koja će vam doneti uspeh preko noći. Za lični razvoj potrebno je vreme. Ukoliko ste spremni da uložite 3 sata svog slobodnog vremena, dobro nam došli!
Prijavite se na radionicu!