Iz ugla sportskog trenera – High Performance Team Coaching

Iz ugla sportskog trenera – High Performance Team Coaching

25/06/2020
  • kristina.cukovic
  • Blog
  • Коментари су искључени на Iz ugla sportskog trenera – High Performance Team Coaching
Goran Gligorijević je sportski trener koji već 10 godina uspešno primenjuje koučing kao neizostavnu trenersku veštinu. Kao jedan od prvih sertifikovanih koučeva Erickson programa, kroz praksu ističe važnost mentalne snage, kako na terenu tako i u životu. Otkrio nam je da do sada nije imao priliku da iskusi timski koučing a evo i zašto je odlučio da to promeni.

Kako biste uporedili individualni i timski koučing?

Kako iza sebe već imam iskustvo u koučingu, mislio sam da mogu sve principe individualnog koučinga da primenim i u radu sa timom na treninzima. Međutim, nije baš tako. Uporedio bih individualni koučing sa vožnjom automobila, a timski koučing sa vožnjom kamiona sa prikolicom. Više različitih elemenata morate držati pod kontrolom.

 

Najveći benefit treninga High Performance Team Coaching za Vas?

Veoma mi se dopala upotreba neurologičkih nivoa. Istakao bih i značaj zajedničke vizije i misije tima. Treća faza koučinga koja je usmerena na usklađivanje vrednosti tima je veoma korisna u trenucima kada se tim zaglavi i naiđe na poteškoće. Ukoliko tada ne postoji zajednička vizija i misija, ako tim ne diše jednim srcem od rezultata nema ništa. U to sam se uverio mnogo puta u sportu. Sve su to benefiti koje bih izdvojio.

 

Moć mentalne snage i vizualizacije je podjednako važna kao i fizička spremnost. Kada tim ima zajedničku ideju vodilju brže će ostvariti vrhunske rezultate.

 

Kako ćete primeniti znanje sa treninga u radu sa ljudima?

Radićemo na kreiranju zajedničke vizije. Ako ona ne postoji, onda sav talenat, sva snaga i želja za uspehom padaju u vodu. Ako tim deli zajedničku viziju, ako ima psiholšku sigurnost i ako se članovi tima osećaju kao deo jedne porodice taj tim će preživeti i uspeti. Tu vam može pomoći timski koučing.

 

Kome biste preporučili trening High Performance Team Coaching?

Svim trenerima koji rade sa ljudima, bez obzira na oblast i onima koji vode tim. Ako vaše vrhunske performanse zavise od više ljudi, mislim da je ovaj trening najpametnija investicija. Finansijski i vremenski gledano. Za kratko vreme možete dobiti veliko znanje i unaprediti vaš tim, ali i organizaciju, a rezultati neće izostati.

 

Bilo da je sportski ili poslovni teren, timski koučing omogućava postavljanje čvste baze na kojoj se grade sve zajedničke aktivnosti. Ako je čvrsto i jasno postavljen, tim će zajedno znati kako da prevaziđe poteškoće na putu i stigne na cilj.

 

 

Ukoliko želite da naučite kako da izgradite tim vrhunskih performansi pridružite nam se od 3. do 5. jula u Beogradu na treningu „High Performance Team Coaching.“

timski koucing; timski koučing; tim; koucing