Koučing standardi

Erickson Internacional, obezbeđuje profesionalne programe u oblasti koučinga i ljudskog razvoja širom sveta, koji zadovoljavaju tzv. “zlatni standard” najveće svetske koučing asocijacije – ICF-a. Koučing program Eriksonovog koledža “Umetnost i nauka koučinga” (“The Art & Science of Coaching”) je akreditovan koučing trening program ICF-a (International Coach Federation) i jedan je od vodećih i najrasprostranjenijih koučing trening programa na svetu. Kao predstvnici Erikson Internacional u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kompanija Atria Group licencirano izvodi njihove programe na ovom području.

ICF

 

International Coach Federation je najveći svetski resurs profesionalnih koučeva, kao i izvor za one koji traže kouča. To je neprofitna organizacija formirana od strane pojedinih članova, profesionalaca koji se bave koučingom, uključujući i Executive koučeve, Leadership koučeve, Life koučeve i još mnoge druge, iz celog sveta.

Osnovana 1995. godine, danas je ICF vodeća globalna organizacija, sa preko 16.000 članova, posvećenih unapređenju koučinga postavljanjem visokih profesionalnih standarda, obezbeđujući nezavisnu sertifikaciju, kao i izgradnju mreže akreditovanih koučeva.