Koučing konferencija

[su_tabs][su_tab title=“Where Coaching Meets Science 2016″]
cc2016

Druga regionalna koučing konferencija “Where Coaching Meets Science“, u organizaciji kompanija Atria Group i Erickson Coaching International, okupila je preko 120 koučing profesionalaca i stručnjaka iz oblasti ljudskih resursa 22. marta u hotelu “Crowne Plaza Belgrade”.

Kompanija Atria Group, koja je koučing lider u regionu, okupila je vrhunske koučing stručnjake iz Evrope i na taj način omogućila učesnicima da se na najbolji mogući način upoznaju sa koučing metodologijom i otkriju zbog čega se koučing uspešno primenjuje u svetu biznisa više od dve decenije, kao praktičan i snažan alat za organizacioni i lični razvoj.

Na uvodnom delu konferencije svoja koučing iskustva iz sveta biznisa podelio je John Blakey, PCC akreditovan kouč i autor na temu izvršnog koučinga, organizacionih promena i razvoja poslovanja. Sava Dalbokov, član Upravnog odbora Steiermärkische Banke i Štedionice AG u Gracu je tokom svog predavanja kroz pesmu i priču objasnio učesnicima važnost rada menadžera sa svojim zaposlenima kroz koučing.

U drugom delu konferencije učesnici su imali priliku da kroz 3 interaktivne radionice saznaju više o različitim koučing pristupima, primeni psihometrije u koučing procesu, kakve rezultate je koučing postigao u svetu do sada kao i zbog čega je značajno pohađati profesionalne koučing edukacije da bi se uspešno bavili koučingom.

Završni deo konferencije okrenuo se naučnom pristupu koučinga gde su učesnici imali priliku da na predavanju Amy Brann, engleskog stručnjaka iz oblasti neurologije, saznaju nešto više o funkcionisanju mozga i kako nauka može da podrži koučing. Završno predavanje je održala Julie Hay, stručnjak u oblasti transakcione analize, koja je ukazala na razlike između mentoringa, psihoterapije i koučinga kao i na važnost razvoja koučinga kao profesije.

Sudeći po utiscima učesnika i broju otvorenih tema za razmišljanje i diskusiju, izvesno je da će koučing konferencija postati tradicionalno mesto okupljanja za sve one koji veruju da je koučing održiva metodologija, primenjiva u gotovo svim oblastima života i posla.

Hvala svim sponzorima i partnerima druge regionalne koučing konferencije “Where Coaching Meets Science”: Porsche Leasing, Rauch, Vip mobile, Blic, 24 sata, BizLife, eKapija, Biznis Magazin, Linford, Kopernikus, Biznis & Finansije, Marketing mreža, Ekonomentar, Market Network, Ritam Grada, Wannabe Magazine, Srpska asocijacija menadžera, Photobooth, Knowledge Market, Capturing Ideas, Kolačić sreće, Projekat.info, Jovšić Printing Centar, Car.go.

[/su_tab]

[su_tab title=“Play a World Game 2015″]

cc2015

Prva regionalna koučing konferencija je 05.03.2015. u beogradskom hotelu „Radisson Blu“ prvi put „donela“ široku diskusiju o mogućnostima primene, procesu i rezultatima koučinga, pred oko 120 učesnika.

Na uvodnom delu konferencije svoja koučing iskustva podelili su Marilyn Atkinson, jedna od najpoznatijih koučing stručnjaka na svetu, i Dejan Turk, izvršni direktor jedne od najuspešnijih telekomunikacionih kompanija u Srbiji – Vip mobile.

U drugom delu konferencije učesnici su imali priliku da kroz 6 interaktivnih radionica, koje su vodili priznati domaći i inostrani predavači, saznaju kakve rezultate je koučing postigao u svetu do sada, zbog čega je značajno pohađati profesionalne koučing edukacije da bi se uspešno bavili koučing biznisom i koji se sve alati koriste kao priprema za celokupni koučing proces.

cc2015

Na panel diskusiji koja je usledila nakon radionica učesnici su imali priliku da čuju koučing iskustva iz prakse. O svojim koučing iskustvima govorili su predstavnici kompanija Vip mobile, Bambi, PuratosAtria Group. Tema panel disukusije bila je da li je koučing trend ili put ka dugoročnom i održivom uspehu jedne organizacije. Panelisti su se složili da koučing metodologija predstavlja snažnu osnovu za poboljšanje organizacione kulture i rast efikasnosti poslovanja.

Sudeći po utiscima učesnika i po broju otvorenih tema za razmišljanje i diskusiju, izvesno je da će koučing konferencija postati tradicionalno mesto okupljanja za sve one koji veruju da je koučing održiva metodologija, primenjiva u gotovo svim oblastima života i posla.

cc20152

Zahvaljujemo se još jednom generalnom sponzoru konferencije Vip mobile, partnerima konferencijeBambi i Rauch Srbija, medijskim parterima Blic, 24 sata, Bizlife, 021, eKapija, Naxi Radio,Marketing mreža, Ritam Grada, kao i Centru za strane jezike Neven.

[/su_tab]
[/su_tabs]