Da li neprestano pokušavaš da uguraš kocku u trougao?

Poslednjih nekoliko godina pokazalo se da je uvođenje koučinga u organizacionu kulturu u velikoj meri doprineo ostvarenju ciljeva kompanija, njihovom razvoju, kao i povraćaju investicija. Taj povraćaj investicija u pojedinim kompanijama, poput GlaxoSmithKline može iznositi i do 66 miliona dolara. Međutim, iako primena koučinga može umnogome pomoći kako razvoju samog poslovanja, tako i razvoju zaposlenih, koučing ipak nije čarobni štapić. U narednom tekstu govorićemo o najčešćim zamkama koučinga.

#1 Ako ne znaš kuda ideš, svaki put je pogrešan


Da li zaista znate šta je ono što želite da postignete svojim delovanjem? Zašto je vama važno da ostvarite taj rezultat? Šta će vam to doneti? Ukoliko ne postavimo jasne i merljive ciljeve i ne odgovorimo na pitanje zašto nam je toliko važno da te ciljeve ostvarimo, najverovatnije će se desiti da ih zapravo i nećemo ostvariti.

#2 Mom timu greške nisu dozvoljene


Majkl Džordan je tokom svoje karijere promašio 9.000 slobodnih bacanja, izgubio oko 300 utakcima, 26 puta šutirao za pobedu svog tima i promašio. Ipak, on je danas jedna od najvećih košarkaških legendi. Zašto vi onda sebi ne dozvoljavate taj pad? Setite se samo koliko ste puta pali dok niste načinili svoje prve korake. Da niste bezbroj puta ustali i pokušali ponovo, nikada ne biste prohodali, zar ne?

#3 Jako želim da se ta promena desi, ali bez mog učešća


Kvalitetan koučing proces uvek će više zavisti od spremnosti klijenta da se promena desi nego od samog kouča. Ukoliko želite da do promene dođe, vi morate biti ta promena. Klijent, odnosno koučivana osoba, mora strastveno i posvećeno raditi na ostvarenju ciljeva. Međutim, ono što je važno napomenuti je da uspehu često prethodi bezbroj neuspeha. Ukoliko te neuspehe posmatrate kao negativan znak, minus, magnetne igle, a veru vaš cilj i spremnost da na njemu radite kao pozitivan znak, plus, magnetno polje će moći da se stvori. U suprotnom, ostvarenje ciljeva će izostati.

#4 Osoba sa urođenim talentom za obavljanje nekog posla, najbolji je radnik u firmi


Sigurni smo da svako od vas ima bar jednog prijatelja iz osnovne škole koji je bio neverovatno talentovan za igranje fudbala, rukometa ili nekog drugog sporta, ali ipak danas ne igra za reprezentaciju. Talenat za obavljanje nekog posla je poželjan, ali ukoliko se ne radi na njegovom razvoju, to ipak ostaje samo talenat. Takođe, neki ljudi imaju neverovatne poslovne veštine, ali se jednostavno ne uklapaju u organizacionu kulturu i ne uživaju vrednosti kompanije. Ono što je činjenica, je da veštine kroz koučing možete razviti, ali promeniti nečije stavove i vrednosti, to ipak nije moguće.