Jedina borba koja nikada ne prestaje – Borba sa samim sobom

Da li ste čuli priču o dva vuka?

Ukoliko niste, važno je da nastavite da čitate ovaj tekst, a ako jeste, leći će vam kao čaša toplog mleka pred spavanje kada ste bili mali. Svaki dan, po jedna.

Jedne tople, jesenje noći slične ovoj, ispred svog vigvama sedeli su Indijanci, unuk i njegov deda. Dok je posmatrao zvezde, unuku je palo na pamet vrlo zanimljivo pitanje.

Unuk: „Deda, šta je to život?“

Deda: „Život je konstantna borba sine.“

Unuk: „A ko se to bori deda?“

Deda: „Bore se dva vuka.“

Unuk: „A gde su ti vukovi?“

Deda: „Oni žive u nama. Jedan je beli vuk. Pun pozitivne energije, entuzijazma, uvek je nasmejan, spreman je da odgovori izazovima, pomogne i uvek je okrenut ka budućnosti, odnosno svom plenu. Karakterišu ga ljubav, iskrenost, dobrota, saosećanje i hrabrost. Sa druge strane, postoji i crni vuk. On je često namršten, ogorčen, pun negativnih misli, zajedljiv i čini se da stalno vuče nazad. Crni i beli vuk se veoma dugo i iscrpno bore.“

Unuk: „A koji vuk pobeđuje na kraju, deda?“

Deda: „Onaj koga više hraniš, sine moj.“

Baš kao u ovoj priči u nama se konstantno bore dva vuka. Strahovi naspram želja. Padovi naspram uspeha. Odustajanje napram ustajanja. Vera da je moguće naspram pesimizma. Momentalna akcija umesto mirenja sa sudbinom“. Pobeđuje ono u šta više verujemo. Ono o čemu češće i duže mislimo. Onaj vuk koga više hranimo.

Ova priča se itekako može prepoznati u praksi i pronaći u realnim poslovnim situacijama. Brojna istraživanja, kako iz sociologije i psihologije tako i iz oblasti menadžmenta svedoče da učenje iz uspeših primera ima mnogo veći uticaj na čoveka i poslovne rezultate u odnosu na učenje iz grešaka. Uzmimo za primer dva tima (dve kontrolne grupe), koji su bili uključeni u eksperiment o učenju koji je trajao tri meseca. Prva grupa je za to vreme konstantno slavila uspehe, male korake koje su dobro uradili, dok je druga bila fokusirana na greške, ono šro nisu dobro uradili i „ispravljanje“ dostignutog stanja. Rezultat je sledeći: Prva grupa, fokusirana na uspeh, imala je dva puta bolje rezultate od druge grupe koja je bila orijentisana ka prošlosti i neuspehu. Iz ovoga se može zaključiti koliki uticaj mentalna slika uspeha ima na čoveka.

Fokusiranost na rešenje i budućnost, jedna je od osnovnih karakteristika svakog koučing procesa. Uspešni timovi orijentisani su na ono što rade dobro. Koriste svoje snage i iskustvo kako bi ostvarili ciljeve. Slave svaki mali pomak, jer znaju koliko je bolji od tapkanja u mestu.

Završetak i slavlje predstavljaju poslednju fazu procesa timskog koučinga. Ukoliko želite da naučite kako da vaš tim poput belog vuka uvek bude gladan uspeha, a vi spremni da ga nahranite pridružite nam se na treningu High Performance Team Coaching! Broj mesta je ograničen, a prošli trening je rasprodat za samo 3 dana. Rezervišite svoje mesto na vreme.